Dolfijn vakanties

- Zuid-Polen (Polen) -

luxereisbusexcursiereis     Informatie over Polen
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
08-07-19
17-07-19
10
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1209,00
110,00
55,00
80,00

max. aantal deelnemers: 36
max. aantal begeleiders: 7
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
In het zuiden van Polen, dicht bij de grens met Slowakije ligt het plaatsje Szczyrk dat uitgesproken wordt als Sjierk. U bent hier in het Beskidengebergte met prachtige bergen. Van hieruit gaan we mooie excursies doen naar o.a. Krakau, Nationaal Park Pieninski en (als u dat wilt) Auschwitz.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in Duitsland.
2e dag Vanuit Duitsland rijden we Polen in. We komen ’s avonds in ons hotel aan.
3e dag We maken een mooie bustocht door het Beskidengebergte en de Wisla-vallei. We bezoeken de stad Zywiec waar we een rondleiding door de brouwerij krijgen en natuurlijk mogen proeven!
4e dag In de Tweede Wereldoorlog zijn in dit gebied vreselijke dingen gebeurd. U kunt vandaag, als u dat wilt, het voormalig concentratiekamp Auschwitz bezoeken. Een gids leidt ons rond door dit indrukwekkende kamp. Deze dagtocht is uiteraard niet verplicht. Als u er voor kiest niet mee te gaan, blijft u in het hotel.
5e dag Na het ontbijt bezoeken we Bielsko Biala, een van de grotere steden in Zuid-Polen. We kunnen winkelen in een groot overdekt winkelcentrum. Daarna rijden we naar Ciezyn dat op de grens van Polen en Tsjechië ligt. Hier is een mooi park met uitzicht over de rivier en Tsjechië en een deels autovrijcentrum.
6e dag Vandaag staat Nationaal Park Pieninski op het programma. Hier maken we een vlottentocht door de Dunajec kloof tussen de steile rotsen door.
7e dag Omdat de bus vandaag blijft staan, genieten wij van wat het hotel te bieden heeft of maken we een wandeling door de omgeving. We kunnen ook zwemmen in het zwembad van het hotel.
8e dag Als laatste excursie bezoeken we de oude hoofdstad van Polen, Krakau. Maar voordat we daar aankomen maken we eerst een stop in Wadowice waar Paus Johannes Paulus II geboren is. In het centrum van Krakau staan mooie, oude gebouwen. Hier woonden de Poolse koningen in de burcht Wawel aan de rivier de Wisla. Op het grote plein is een overdekte markthal met heel veel souvenirkraampjes.
9e dag Op onze weg terug naar Nederland overnachten we in Duitsland.
10e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Resort en Spa Meta
- ligging in het centrum van Szczyrk
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, badkamer met douche en toilet
- receptie, lift, lounge, bar, 3 restaurants, darts en biljart
- panoramaterras en buitenzwembad
- tegen betaling: wellness, sauna, massage en schoonheidsbehandelingen

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis alleen met Dolfijnreizigers en begeleiding. In de bus zitten tijdens uw reis geen andere toeristen. U reist wel samen met andere toeristen op de route naar het wisselpunt en van het wisselpunt naar uw uitstapplaats. U moet voor deze reis goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 119,-.
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.
Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube